11-04-2021 Zoutkeetsplein en Pontsteiger

Zondag 11 april


Om 13.00 verzamelden we bij Amsterdam Centraal. ‘We’ is in dit geval: Lyckle de Jong, Jelmer Wijnstroom, Anne de Bode, Vera de Bode, Dicky Jansen, Thomas van Rijs, Inez Piso en ik (Gijsje). Helaas kon Sjuul er niet bij zijn en was Kim wat vertraagd. 


Wij besloten om naar de pontsteiger te gaan. Dit bleek een idioot plan. Het was er zeer onbehagelijk (koud en winderig) en bovendien viel er precies niets te vangen. Wel schijnt Brad Pitt er een appartement in de buurt te hebben. We hebben hem helaas niet gezien. Hij was vast iets belangrijks aan het doen.


Hierna zijn we naar het Zoutkeetsplein gegaan. Dit was een uitzonderlijk goed idee, hier was het warm en scheen de zon. Bovendien was er op het plein een speeltuin waar we allen veelvuldig gebruik van hebben gemaakt (je bent nooit te oud om te spelen). Op deze locatie haakten er nog meer vrienden aan: Jikke van Loon, Martin La Roche, Twan Stoffels, Judith De Jonge, en Kim was er nu ook eindelijk bij. Dit bleek bovendien een dubbel A locatie. We hebben hier ontzettend veel gevangen, o.a.: een kleine halter, fietsslot, sleutelbos, roestige spijkers (aan één heb ik mijn vinger geprikt en ben een beetje bang voor bloedvergiftiging of tetanus, aangezien de vinger in kwestie toch wat opgezwollen is geraakt), een fiets, een bijzonder object wat waarschijnlijk ooit een omhulsel van een lamp is geweest, een dweil, een veeltal aan ondefinieerbare objecten, een spatel, etc.


Daarnaast zijn we twee dieren tegengekomen: een krabbetje die een arm miste (maar dat leek haar weinig te kunnen schelen), en een kleine vis genaamd de grondel (dat wist Jelmer). Natuurlijk hebben we deze terug in het water gelaten.

De moraal van dit verhaal: ontsmet je handen op tijd na het oplopen van een wondje en draag handschoenen tijdens het magneetvissen.

Verder wil ik jullie, lieve lezers, erop attenderen dat Collectief Het IJ verschenen is in de nieuwste Wobby publicatie ‘The Cleanout’ en een video heeft mogen vertonen op het fameuze Youtube kanaal Wobby.TV. U vindt beide door op de onderstaande link te klikken:

Wobby.club


En dan rest er nog meer geweldig nieuws: Collectief het IJ zal participeren op de Koninginnedag tentoonstelling van Hgtomi Rosa. Een bijzonder mooi kunstenaars collectief uit Den Haag. Wij zullen 30 april onze mooiste vondsten tentoonstellen op een kleed, vergezeld van een enerverende performance. U bent van harte welkom. Meer informatie vindt u op de website van Hgtomi Rosa: