Ontkluizing 5 - 09 - 2021 Pont 56, NDSM Steiger

 5 - 09 - 2021 Pont 56, NDSM Steiger


Lieve Fans van Collectief Het IJ,


Wat een bijzondere dag hebben we mogen mee maken, en wat goed dat jullie allemaal aanwezig waren. De dag begon vol spanning, want we gingen ein-de-lijk ontkluizen! Wat zou er toch in Godsnaam in deze kluis mogen zitten? Ons pensioen? Diamanten? Een vinger?

Voordat we de kluis zouden openen hebben we eerst nog wat reclame gemaakt voor deze bijzondere en waarachtige happening. Wij deden dit als volgt: Op de pont, waar onze tentoonstelling plaatsvindt (bestaande uit: een figuur gemaakt van opgevist metaal die de schippers v.d. pont Arie genoemd hebben, die op een van de stoeltjes zit en aan zijn medereizigers de mooiste verhalen verteld) deelden we ansichtkaarten uit terwijl we de kluis op een steekwagentje aan alle reizigers toonden. De meeste reizigers waren ronduit onverschillig, maar een enkeling sprak het idee van een ontkluizing ontzettend aan! Deze maakten dan foto’s, bijvoorbeeld selfies met de pop, en voerden de leukste gesprekken met ons. Ook zijn enkele van deze geïnteresseerde daadwerkelijk naar de happening gekomen, die plaats zou vinden nabij de NDSM steiger, te 15.00 uur. 


Niet alleen deze geïnteresseerde waren daar aanwezig, toen wij de kluis de pont afreden, nee jullie onze trouwste fans waren daar ook! Wat een warm onthaal! Zo was bijvoorbeeld Derk er, en Robbert en Eva en Eva (die alle twee in Landsmeer wonen), en Robbie en Tosca, Teddy, Aafke, Niek, Annosh, Trees, Vicky, en ook de lasser die we tijden geleden hebben ontmoet tijdens het magneetvissen. En nog vele anderen, zoals Nico en Tikkel en Hugo. Tja en Pieter, Peter en Anouk, Dicky, Teddy, Robert Eek, An (van Robbert), Ofra, etc. en zo verder. Nou wat gezellig. 


Nadat Sjuul zijn slijptol uit de tas had gehaald en iedereen die een ijsco wilde een ijsco bemachtigd had, de kluis zijn plek gevonden had, kon het moment supreme eindelijk van start gaan. De spanningen liepen hoog op, Lyckle praatte het allemaal prachtige aan elkaar door een grote oranje microfoon. Het duurde niet lang voordat de kluis geopend was. En nu wilt u natuurlijk weten wat zat erin!!!! Ik laat u niet langer in spanning. De inhoud betrof het volgende: een ov-chipkaart (anoniem), vergane documenten in diverse plastic hoesjes, drie plastic bakjes van verschillend formaat, en een aantal ondefinieerbare objecten. 


Hiervoor hebben we het allemaal gedaan jongens en meisjes. 

Wat een beleving. Ik ben zeer tevreden en ik hoop u ook.

U bent nu natuurlijk ontzettend bang dat het allemaal ophoudt nu. Dat het gedaan is.

Maar dan kan ik u gerust stellen. Want tot en met de 12e van september is Arie nog te zien op IJ-veer 56 die meestal tussen NDSM en CS vaart en de 12e zal er een mooie afscheidsperformance plaatsvinden op deze pont en wederom bij de steiger van NDSM. Dit zal zich voltrekken om 15.00 uur. Wees er bij!

Liefs,

Collectief Het IJ
























Populaire posts